Pernod Ricard Group sedište kompanije

Pernod Ricard Group sedište kompanije

2020 | Paris, Francuska

Galerija fotografija

Smešteno u blizini železničke stanice Saint Lazare, u srcu 8. okruga u Parizu, nalazi se novo sedište Pernod Ricard Group, poznato i kao The Island. Ova lokacija okuplja 900 zaposlenih, raspoređenih na sedam različitih lokacija. Novo sedište nosi naziv The Island, pored sedišta Ile des Embiez, koje je Paul Ricard stekao 1958. godine.

Pojava Covid-19 i sve češći rad od kuće, inspirisali su agenciju Saguez-Partners da dizajniraju višenamenske kancelarije, prijateljski radni prostor, u kojima se zaposleni lako međusobno povezuju. 
„Dobro osmišljena kancelarija je prostor koji doprinosi komunikaciji, podstiče susrete, stvara iskustva i omogućava neočekivane događaje.“

Na osnovu ovog koncepta, Saguez-Partners su sarađivali sa Pernod Ricard Group na stvaranju profesionalnog okruženja sa onoliko radnog prostora koliko se stvarno i koristi na poslu. Dizajnirane kao Flex office, ove kancelarije su vrlo svetle, okrenute prema prirodnoj svetlosti i dele ih različiti pojedinci tokom celog dana.

„Vreme provedeno u kancelariji mora biti prijatnije od onog provedenog kod kuće! Izazov više nije stvaranje individualnih prostora, već kolektivnih prostora koji se prilagođavaju različitim namenama. “
Olivier Saguez, dizajner.

Za ove nove kancelarijske prostore, Tarkett je obezbedio podove ukupne površine od preko 13.000 m². U skladu sa svojim dizajnerskim konceptom, Saguez-Partners su izabrali tekstilne ploče za kancelarije i konferencijske sale, jer one doprinose mirnom, toplom i prijatnom ambijentu:

- Topla siva boja iz asortimana tekstilnih ploča Desert izabrana je za kancelarije i hodnike kako bi se, zahvaljujući suptilnom organskom dizajnu, stekao utisak ogromnog, otvorenog prostora. Poput peska u pustinji, tekstilne ploče sa ovom teksturom stvaraju pod pogodan za spokojan, miran rad.
- U konferencijskim salama odabrane su dve boje iz asortimana Arcade, za luksuzan izgled, osećaj mekoće i komfora.

Tarkett je takođe obezbedio 560 kvadratnih metara tepiha, kolekcije Axminster, koju je Actisol, kompanija za ugradnju podova, postavila u 22 odvojene kancelarije i konferencijske sale. Axminster je tkani tepih, sa velikom akustičnom udobnošću i udobnošću hodanja, koji može doći u postojećem ili po meri napravljenom dizajnu. S obzirom da se lako može kombinovati sa različitim materijalima, kako bi stvorili živopisne kombinacije, Saguez-Partners i Pernod Ricard Group odlučili su da kreiraju 25 različitih dezena u 15 različitih boja. Tri tepiha su takođe izrađena za recepciju na prvom spratu. I na kraju, za područja sa velikim prometom, Tarkett je preporučio vinil podove – Tapiflex Stairs za stepenice i modularni LVT iD Square za prijem pošte i ambulantu.
Kompanija za ugradnju podova: ACTISOL.
 

Fotografije : Frédéric Baron-Morin & Eric Laignel

Preporučene kolekcije

Saznajte

Pročitajte više o projektu i instalaciji naših podova u sedištu kompanije Pernod Ricard sa Desso kolekcijama tekstilnih ploča Arcade and Desert.

Dizajner/Arhitekta

Saguez and Partners

Tarkett partner

Actisol

Vlasnik objekta

Pernod Ricard

Segment