DESSO & Patricia Urquiola kolekcija tekstilnih oploča sa grafičkim šarama

DESSO & Patricia Urquiola

Zakoračite u svet gde su se spojile grafika i osećaj mekoće primenom visoke tehnologije

Bogato teksturisani i maštoviti, nove DESSO i Patricia Urquiola tekstilne ploče kombinuju opipljiv kvalitet tekstila sa vizuelnim efektom koji pružaju grafički elementi. 100 % reciklabilni, sa impresivno malom emisijom ugljen-dioksida od 1,03 kg CO₂/m², nova kolekcija je dostupna u dvanaest različitih boja.

Desso i Patricia Urquiola nova kolekcija tekstilnih ploča iz Tarketta

Taktilni tekstil: Značajan pomak

Inspirisana tkanjem tekstila, Patricia Urquiola je u novu kolekciju unela izražajne detalje i primamljivu mekoću tkanja i vune. U želji da se udalji od organskih linija koje su danas toliko zastupljene u dizajnu enterijera, Urquiola je iskoristila teksture tekstila, kao što su tvid i bukle u dizajniranju dezena.

DESSO i Patricia Urquiolatekstilne ploče za radne prostore

Postizanje trodimenzionalnog izgleda

Znalački primenjene boje u formiranju izgleda mreže, Urquiola je uspešno dočarala osećaj dubine. Ovaj upečatljiv efekat daje podu osećaj mekoće i teksturisan – trodimenzionalan izgled koji j esigurno unaprediti svaki prostor.

DESSO i Patricia Urquiola meke i teksturisane tekstilne ploče

Saradnja pri kreiranju

Za uspešnu saradnju dizajnera i proizvođača potrebna je samo jedna stvar: da dve strane iskreno dele znanje, iskustvo, radoznalost i odlučnost da kreiraju lepu i neočekivanu kolekciju.

Za Urquiola, dijalog i otvorena razmena ideja bili su fundamentalni u saradnji sa Tarkettom. Istraživanje, analiza i  eksperimentisanje rame uz rame: Urquiola i dizajneri Tarkett su sarađivali kako bi ovu tehnološki naprednu kolekciju pretvorili u stvarnost.

Zajednička odgovornost

Tarkett i Urquiola su od samog početka imali zajedničku viziju: kreirati tekstilne ploče sa najmanjim uticajem na životnu sredinu. Rezultat toga je: kolekcija koja se 100% može reciklirati i beleži impresivno nizak nivo emisije ugljen-dioksida od 1,03 kg CO₂/m². *

Paleta boja

šarena i grafička kolekcija tekstilnih ploča za nove prostore

DESSO & Patricia Urquiola

Bogato teksturisana I maštovita, nova kolekcija DESSO & Patricia Urquiola redefiniše udobnost, sofisticiranost I održivost.

Galerija fotografija

* Izjava o uticaju proizvoda na životnu sredinu (EPD) S-P-08561 – DESSO & Patricia Urquiola eksterno verifikovano od strane Bureau Veritas, na osnovu ukupne emisije ugljen-dioksida (Modul A-D) sa zatvorenom krivom kružne reciklaže.